• A korai felismerés

Az emlőrák nem ismer határokat.  A mellrák a nők között vezető daganatos betegség a világon. Karitatív szervezetek jöttek létre világszerte a nők felvilágosítására, az egészséges életforma tudatosítására, amelyek a mellrák megelőzését szolgálják.

Magyarországon évente kb. 7 500 új mellrákos esetet diagnosztizálnak. Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli, többségüknél már csak előrehaladott szakaszban ismerik fel a betegséget. Holott a korai felismerés és terápia az eredményes kezelés legfőbb záloga.  Egyre több a 45 év alatti nők megbetegedésének aránya. 2001–2005 között közel félszáz 45 év alatti nő halt meg emlőrákban. A betegség a korai szakaszban gyógyítható.

A fiatal és közép korosztálynak különösen fontos a mell önvizsgálata, mivel ezek a hölgyek meghívólevelet sem kapnak a mammográfiás szűrésre. A mellrák megelőzése érdekében fontos a mell problémáinak korai felismerése, melynek útja a mell önvizsgálata.

 

Ezt segíti a Liv-aid mell önvizsgálati eszköz, amely egyszerű, biztonságos, globálisan bejegyzett, orvostechnikai eszköz. Alkalmazása elősegíti a női mell helyes, kényelmes, rendszeres önvizsgálatát. Hosszú éveken keresztül használható. Népszerű, jótékony szerepe elismert az egész világon.

A „Magyar Rákellenes Liga“ javaslatai az emlőrák kimutatására a következők:

1. lépés

Az emlő rendszeres önvizsgálata felerősíti annak lehetőségét, hogy az esetleges elváltozás korai stádiumban észlelésre kerüljön.
Az emlőrák fiatalabb nőknél is előfordulhat. A mell a női szépséget és az anyaságot jelképezi, gondozni kell, mint ahogyan egész testünket.

2. lépés

Havonta végezze el az emlő önvizsgálatát. A nőgyógyászati vizsgálaton kérje az orvos által végzett fizikai emlővizsgálatot! Ha elváltozást észlel mellén, jelentkezzen orvosi vizsgálatra! Az emlőben észlelt elváltozás nem mindig rosszindulatú, viszont a betegség korai felismerése és kezelése teljes gyógyulást jelenthet.

3. lépés

A mammográfiás szűrővizsgálat a legjobb módszer az emlőrák korai felfedezésére, segítségével a kézzel még nem tapintható pici elváltozásokat is ki lehet mutatni.
A mammográfiás szervezett szűrés a 45 és 65 év közötti, panaszmentes nők részére kétévente történik. Természetesen mammográfiás vizsgálatot végeznek minden elváltozás esetén is, de ezt már nem tekintjük szűrésnek. A nők két évente vegyenek részt klinikai emlővizsgálaton!

A mammográfiai vizsgálat előnyei messze felülmúlják a kockázatot és kényelmetlenséget.

A szűrés során az emlő ultrahangos vizsgálatára is sor kerülhet, mivel a mell röntgen és ultrahang vizsgálata együttesen nagyobb érzékenységű a daganatok felfedezésében, mint bármelyik módszer külön-külön. Tapintható elváltozás, illetve képalkotó vizsgálattal észlelt eltérés esetén tűszúrással mintavétel történik, citológiai (vékonytű), vagy szövettani (vastagtű) vizsgálatra.

 

 

scarpe golden goose outlet scarpe golden goose outlet scarpe golden goose outlet scarpe golden goose outlet scarpe golden goose outlet scarpe golden goose outlet tods scarpe outlet tods scarpe outlet tods scarpe outlet tods scarpe outlet tods scarpe outlet tods scarpe outlet valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia sac lancel pas cher balenciaga pas cher