• A Liv aidről

Nők által nők számára kifejlesztett eszköz

  • Olivia Newton-John maga is küzdött a mellrák ellen. Ebből a tapasztalatból merített és fejlesztette ki orvosával a Liv-aid eszközt, amely gyártója az Advenced Medical Design International, LLC 1802 N. Ez az úgynevezett „Tesztpad" 2010-ben az év találmánya volt az Egyesült Államokban, a Szellemi Tulajdonú Tulajdonosok Alapítványa által díjazva.

  • A Liv-aid eszközben alkalmazott Dureflex márkájú lágy, hajlékony termo plasztikus poliuretán (TPU) fólia a Bayer Material Science LLC Inc. egészségbarát készítménye.

  • A magyarországi jogok birtokosa a Wolf Craft Média Kft. tulajdonosa, kizárólagos hazai forgalmazó.

A plasztik borítón szerepel az önvizsgálat szakszerű, magyar nyelvű leírása, a helyes karbantartás és tárolás szempontjai, valamint a fontos figyelmeztetés: a mell önvizsgálata nem helyettesíti az orvosi emlővizsgálatot és mammográfiát.

Hogyan segíti a Liv-aid eszköz az önvizsgálatot?

A tapintás által működik, mert bőrünkön érintés-érzékelők találhatók és az érintés ingerei az agyba érkeznek. Az agy lefordítja az ingerület információit, és tárolja azokat. Minél több információt tárol, annál inkább tisztában vagyunk azzal, mit érzünk. Akkor eredményes, ha az érintés-érzékelő a mi kezünkben aktivált és így az ingerület közvetlenül jut el az agyba. Az agyban a memória értékeli az üzenetet, és megállapítja a változást.

A legérzékenyebb érintés-érzékelők az ujjaink, amit általuk karnyújtásnyira érzékelünk. Ha testünket két érzékelő érint egy időben, két különböző üzenetet küld az agyba, az egyik, a mi ujjaink által, a másik, ahol a testfelületet puszta kézzel megérintjük. Ez a két ellentétes információ kioltja egymást, és "valamivel kevesebbet" érzünk magunkból. Ha a Liv-aid eszközzel az ujjaink által vizsgáljuk a területet, akkor segít eltávolítani a zavart a bőrt- a bőrrel való érintkezésből és képes az önvizsgálattal érzékelni a rejtett csomókat. Eltelik egy kis idő, amíg a Liv-aid eszköz használata készséggé válik. Ez egy önvizsgálati tanulási görbe, amíg a mellszövet információi az agyban tárolásra kerülnek, ahol később a változások tudatosulnak.

A Liv-aid eszköz első alkalommal való használata valószínű, nem jelez különösebbet, mert a memória nem emlékszik a mellszövetre, amit a Liv-aid eszközzel érzünk a bőrön. Az önvizsgálat csak néhány alkalom után eredményes, miután tapintható a különbség. Saját magunk is meglepődünk, milyen jól működik a Liv-aid eszköz számunkra.

Egy kis ideig eltart, míg megszokja a Liv-aid segédeszközt.

Az önvizsgálat során az agy tárolja a mellszövetről szerzett információt, így tudatosítva a változásokat.

Ha saját magát vizsgálja, és első alkalommal használja a Liv-aid segédeszközt, valószínűleg nem érez sokat. Ez azért van, mert az agynak nem volt korábbi ismerete a mellszövetről úgy, hogy a Liv-aid segédeszközt használta.

Így gyakran az agynak még nincs emlékképe és a nők nem éreznek semmit. Ne csüggedjen!

Ha a Liv-aid segédeszközt már használta párszor, a memóriájának lesz emlékképe, hogy a mellszövetet érzi (egyre jobban és jobban, felismerve egyre több részletet), az agya emlékezni fog rá, hogy a Liv-vel sokkal jobb vizsgálatot tudott végezni.

Meg fog lepődni, hogy a Liv-aid milyen jól működik Önnek is!